Palvelemme teitä kaikissa ikkunan kunnostus asioissa

Ikkunaentiöinti Pokan palveluun sisältyy asiakkaan ikkunoiden irroitus, kuljetus verstaalle, entisöinti verstaalla ja kuljetus takaisin kohteeseen. Asennamme ikkunat alkuperäisille paikoille karmiin. 

Entisöimme ikkunat perinteisin menetelmin ja materiaalein verstaalla Porvoossa.  Entisöinnissä vanha ikkuna korjataan ennalleen eli alkuperäisen näköiseksi. Ikkunan entisöinti koostuu noin 50 eri työvaiheesta. Työ alkaa ikkunakitin poistosta, jonka jälkeen irroitetaan lasitusnaulat. Lasi merkitään ja irroitetaan ikkunapuitteesta. Maalin poisto voidaan aloittaa. Puite tarkistetaan mahdollisten lahovaurioiden varalta ja tarpeen vaatiessa pehmeät puuosat voidaan korvata uusilla puuosilla. Käytämme hyvälaatuista, hitaasti kasvanutta puuta ikkunanpuitteen korjauksiin. Maalista vapaa ikkunapuite kyllästetään pellavaöljyllä. Irroitetut metallihelat puhdistetaan vanhasta maalista ennen käsittelyä ruosteenestomaalilla ja lopulta kiinitetään uusilla ruuveilla ikkunapuitteeseen. Lasi asetetaan tiiviisti pohjakittausta vasten ja naulauksen jälkeen voidaan lasin ulkopuolen kittaus suorittaa. Maalaus pellavaöljymaalilla tapahtuu 2-3 kertaan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Lasit puhdistetaan ja entisöity ikkuna asennetaan takaisin paikoilleen.

Huolto on ajankohtainen ikkunalle, mikäli ikkunapuitteen maali lohkeilee, kittaus on irronnut tai puutteita tiivistyksessä on havaittavissa. Puutteellinen tiivistys saattaa ilmetä ikkunalasin huurtumisena, vedontunteena tai energian kulutuksen lisääntymisenä. Edullisin tapa pienentää lämmitysenergian kulutusta on oikein tehty ikkunan/oven tiivistys. Samalla asumismukavuus paranee. Usein vanha ikkuna on kannattavampaa entisöidä, kuin hankkia uusi. Talon tyyliin sopivat vanhat ikkunat ovat arvo jo sinällään.